Virágültetés, szemétszedés, klímavédelem

Október első heteiben folytatódott az ökoiskolai cím megszerzéséhez szükséges pályázat előkészítése. Ennek során intézményünk mindkét épületében végrehajtottuk a hónap elején szokásos szemétszedést az alsó- és felsőtagozatban egyaránt.

A 7.a tanulói osztályfőnökük, Bizonyné Balogh Klára vezetésével a Berhidai úti épületünk előtti parkba virágokat ültettek. A növények beszerzésében a diákönkormányzat volt segítségükre, a gyerekek pedig lelkesen csinosították környezetüket.

Hazánkban mintegy 500 iskola 3 826 iskolai osztálya 82 934 diákkal csatlakozott október 4-8. között a Világ legnagyobb tanórája akciójához, közöttünk iskolánk 7-8. osztályos tanulói pedagógusaik, Borszukné Kropf Ilona és Bizonyné Balogh Klára tantárgyaihoz, tanóráihoz kapcsolódva. A Fenntarthatósági Témahét célja egy olyan szemlélet erősítése, mely segít mindannyiunknak, hogy egy élhető, fenntartható környezetben töltsük napjainkat. A klímaváltozás következményeit, az ellene megvalósítható tevékenység lehetőségeit többek között kémia órákon dolgozták fel, filmet néztek, teszteket írtak, rajzokat készítettek.

Munkájukról iskolánk földszinti folyósójának bemutató vitrinjében számoltak be, ahol rendszeresen látható kiállítás az iskolai tevékenységek aktualitásairól.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?