Faültetés mesterfokon – tizenhat fával gyarapodott iskolánk két udvara

Október 19-én délelőtt, ahogyan Kőrösi Tamás, a Pétkomm Kft. szakembere előzetesen megígérte, megérkeztek a kőris- és juharfák a település önkormányzatának jóvoltából. A Hősök terén 6, a Berhidai úton 10 fának a helyét Tóth Attila, 1.a osztályos tanulónk, Tóth Kristóf apukája egy markoló géppel már kialakította.

Az egészséges, földlabdás hatalmas facsemeték szép rendben lekerültek a teherautóról, majd következett az elültetésük Kőrösi Tamás szakszerű iránymutatása alapján. Hála és köszönet annak a néhány szülőnek, aki eljött a gyerekeknek és osztályfőnökeiknek segíteni.

A gödröket elsőként jól beöntöttük vízzel, majd a meglazított, kibontott földlabdák köré marhatrágya került. Ezt követően került vissza a kiásott talaj a gyökérzetre, példás tányért alkotva a fatörzsek körül, hogy a víz célirányosan a facsemeték alá szivárogjon.

A jól végzett munka után hátra van még a fák karózása, hogy a szél ne döntse meg őket, ne tegyen kárt bennük. A karókra kis táblák kerülnek, jelezve az utókornak, hogy mikor és melyik osztály ültette a fát.

További fotók, képgaléria Berhidai út

További fotók, képgaléria Hősök tere

Vélemény, hozzászólás?