A könyv csodálatos utazás a múltba és a jövőbe (Jókai Mór)

Idén is megrendeztük a 7-8. évfolyamos tanulók körében a könyvtárhasználati vetélkedőt. November 10-én iskolai könyvtárosunk, Szilvásiné Szabó Csilla tanító Jókai Mór idézetével köszöntötte a tudáspróbára vállalkozó tanulókat a könyvtárban: “A könyv csodálatos utazás a múltba és a jövőbe”.

“Az olvasás szokásának kifejlesztése hasonló a súlyemelő edzésprogramjához – hangsúlyozta. – Egyetlen bajnok sem indult el úgy, hogy egyből kétszáz kilós súlyt emeltfel. Így van ez az értelmi képességünkkel is. Az elménk akkor fejlődik, ha olvasunk, gondolkodunk, elmélkedünk.” Elmondta: körülvesz bennünket a virtuális világ, de nem mellőzhetjük a nyomtatott könyveket sem. Ezek párhuzamos alternatívát kínálnak, mindkettőnek megvan a maga helye életünkben.

A tanulóknak 5 kérdésből álló feladatsort kellett megválaszolni, többek között a könyvtár felépítésének, használatának módjaival kapcsolatban. Volt olyan feladat is, amelyhez kutatómunkát kellett végezni kézikönyvek felhasználásával. Másnap, november 11-én sor került az eredményhirdetésre is. A résztvevők nagyon ügyesek, voltak, alapos munkát végeztek, minimális különbségek alakultak ki a helyezésekben.

A résztvevők: 7.a Simák Larina, Németh Nóra, 7.b Deák Lili, Fülöp Gréta, Lakatos Bence, 8.a Bálint Blanka, Kovács Hanna, Szakály Zorka, 8.b Kedves Dorina, Kiskó Boglárka. A helyezettek oklevelet, könyveket és hasznos ajándékokat kaptak. A résztvevők emléklapban és ajándékban részesültek. Első helyet ért el Kedves Dorina (8.b), második lett Szakály Zorka (8.a), harmadik pedig Lakatos Bence (7.b).

Szilvásiné Szabó Csilla az oklevelet és ajándékokat Lakatos Bencének, Szakály Zorkának és Kedves Dorinának adja át

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?