Márton-napi ludasságok: vidám hangulat, ügyes gyerekek

Második iskolahívogató foglalkozásunk volt november 15-én a leendő első osztályosoknak.

A gyerekeket és szüleiket ezúttal is Kőmives Judit intézményvezető köszöntötte két helyettese, Barták Péter és Cseresznyés Zsuzsanna kíséretében. A leendő első osztályos tanító nénik, Héninger Ildikó és Németh Adrienn a népi ünnepkörhöz, Márton-naphoz kapcsolódva tervezte meg a mostani foglalkozást. Nagyon ügyesen teljesítették a rajzolós, színezős feladatokat a gyerekek.

Amíg a megjelent, közel húsz leendő első osztályos gyermek a tanító nénikkel és Cseresznyés Zsuzsanna intézményvezető-helyettessel dolgozott, Kőmives Judit és Barták Péter a szülőket tájékoztatta iskolánk tevékenységének legfontosabb jellemzőiről. Szóba kerültek – többek között – a tantárgyak és óraszámaik az alsó és felső tagozatban, a két éve bevezetett angol tanulás már első osztálytól, az ismeretszerzési módszerek, a választható sport- és művészeti tevékenységek, a tehetséggondozás és felzárkóztatás, a megye általános iskolái között szinte egyedülálló állami angol nyelvi és ECDL (európai számítógép-használói) vizsgák megszerzésének lehetőségei. Közben a gyerekek vidám libás játékot tanultak és nevetve vettek részt az érdekes táncolásban.

A foglalkozás végén a gyerekek ajándékot is kaptak, melyet a negyedik osztályosok készítettek nekik. Végül a szülők csatlakozhattak a gyerekekhez, és a tanító nénik libazsíros kenyérrel, szamócás itallal vendégeltek meg mindenkit.

Többen érdeklődtek iskolánk alsó tagozatos mesemondó versenyéről, ahova a leendő elsősöket, óvodásokat is hívjuk, várjuk. A mesemondás november 24-én 13 órakor kezdődik a Hősök terei épületünkben. Távozáskor mindenki még meglepetés csokoládéban is részesült, hogy jó szívvel emlékezzen a mostani összejövetelre, és szívesen várja a következő iskolahívogató foglalkozást.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?