Támogatókat, felajánlásokat, segítőket várunk jubileumi rendezvénysorozatunkhoz

A következő év tavaszán ünnepeljük a pétfürdői oktatás 100., iskolánk működésének 90. évfordulóját. Intézményünk 25 évvel ezelőtt vette fel első igazgatójának, Horváth Istvánnak a nevét. A többszörös jubileumot terveink szerint 2022. május 2-6. közötti héten tartjuk gazdag programsorozattal, amelyhez támogatókat, résztvevőket, segítőket keresünk.

Horváth István néptanítóként került Pétfürdőre, és elkezdte az iskolai tanítás megszervezését a Veszprém Megyei Érsekség fennhatósága alatt. A vegyianyag-gyár építésekor és utána rendkívül gyorsan gyarapodott a gyereklétszám, 1932-ben létrejött a népiskola, melynek a vezetője lett. Az új iskolaépület 1967-ben készült el, majd 12 tantermesre bővült. Egészen 1974-ben történt nyugdíjazásáig tanított itt. Iskolánk 1997. március 15-én, halála után két évvel, tisztelegve korábbi igazgatója előtt, felvette a Horváth István Általános Iskola nevet.

Pályázatokkal, alsó és felső tagozatos iskolai, valamint területi tanulmányi és sport versenyekkel, tehetségpontunk műhelyeinek bemutatkozásával, kórustalálkozóval, kosár kupával, kiállításokkal, gálaműsorral, ünnepi megemlékezéssel készülünk a jubileumra. Hívunk és várunk minden volt tanítványt, pedagógust és dolgozót, valamint a környék iskoláit, tanulóit és természetesen valamennyi érdeklődőt Pétfürdőről és a környező településekről a rendezvényeinkre. Különösen számítunk azokra, akik egykor az iskola tanulói voltak, és különféle tevékenységükkel, munkájukkal, eredményeikkel mostanáig országos ismertségre tettek szert.

Jubileumi kiadványunk, rendezvényeink színvonalas megvalósításához, versenyeink díjazásához, kiemelkedő tanulóink és pedagógusaink elismeréséhez támogatókat, felajánlásokat, az ünnepi hét lebonyolításához segítőket keresünk. Minden olyan anyagi, tárgyi vagy természetbeni segítséget jószívvel fogadunk, ami ezt a nemes célt szolgálja. Szeretnénk, ha ünnepi rendezvénysorozatunk méltó lenne a jubileumhoz, elődeink munkájához, Pétfürdő évszázados hagyományaihoz. A jelentkezéseket központi e-mail címünkre várjuk: petisuli32@gmail.com. Az iskolavezetés minden esetben felveszi a kapcsolatot a jelentkezőkkel, hogy a részleteket egyeztetni tudja. Becsüljük meg a múltunkat, építsük a jelent, ünnepeljünk együtt!

Vélemény, hozzászólás?