Te mit választanál? – Pályaorientációs nap volt iskolánkban

December 11-én pályaorientációs napot tartottunk iskolánkban. Az alsó és felső tagozatban egyaránt az osztályfőnökök vezetésével beszélgettek, filmet néztek, rajzoltak, játszottak, dekoráltak a tanulók.

A 2. b osztály Reichardné Réz Zsuzsanna  osztályfőnökkel a különféle foglalkozásokat tekintette át. A gyerekek kivetített szakmákból válogathattak, a nekik tetszőket megjelölve. Megbeszélték az egyes foglalkozásokhoz szükséges képességeket, erősségeket, gyengeségeket is.

A 3.b osztállyal is a szakmákról beszélgetett Somogyi Veronika osztályfőnök. Mindenki választott egy szakmát és lerajzolta. A rajzokból tablót készítettek. Csoportmunkában foglalkozásokat kellett kitalálni, összekevert betűkből foglalkozásokat alkottak. Később Amerikából jöttünk játékot játszottak.

A felső tagozatban hasonlóképpen telt el a nap. A foglalkozások, szakmák áttekintése után egy kicsit a dekoratőrséget gyakorolhatták a gyerekek, hiszen az osztálytermeik és az iskola folyosóinak karácsonyi díszítését is elkezdték a tanulók.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?