„Kell, hogy legyen egy cél a fejedben: följutni a csúcsra”

   A 4.a osztály tanulói – Héninger Ildikó osztályfőnök vezetésével – még 2021. szeptember 2-án fogalmazták meg a tanévre vonatkozó céljaikat, üzenetet írtak a jövőbeli önmaguknak, amit egy időkapszulába zártak.

Most a 2021/2022-es tanév feléhez érkeztünk. A Boldogságóra program keretében, a januári témakörről beszélgetve a kis osztályközösség megállt egy pillanatra, és visszatekintett az elmúlt félévre. Felnyitották a lezárt időkapszulát. Mindenki elolvasta a megfogalmazott céljait, terveit.

A tanulók értékelték saját munkájukat, megfogalmazták, hogy mit sikerült teljesíteni és milyen feladatok várnak még rájuk. Önkéntesen további célokat tűzhettek ki maguk elé.

A kapszula a tanév végéig ismét bezárult.   A következő feladat az osztályközösség céljainak megfogalmazása és az ehhez kapcsolódó feladatok meghatározása volt. Kiderült, hogy az egyéni és a közös célok nagyon hasonlóak.  A tanóra zárásaként a félév legjobb pillanatait, sikereit és nehézségeit elevenítették fel, hiszen az emlékek a múltat, a közös célok a jövőt teszik széppé és teljessé.

„Kell, hogy legyen egy cél a fejedben: följutni a csúcsra. De ahogy haladsz fölfelé, egyre több dolgot láthatsz, és semmibe nem kerül néha megállni és élvezni a kilátást” – fogalmazta meg Paulo Coelho író, amely tökéletesen összefoglalja a tanulók gondolatait.

Vélemény, hozzászólás?