Oláh Lajos festőművész kiállításán jártunk, kreatív foglalkozásokon vehettünk részt

Február első heteiben a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár meghívására iskolánk tanulói aktív módon csodálhatták meg Oláh Lajos kiállítását, és ki is próbálhatták saját művészi képességeiket.

Az érdekes kiállítás még tavaly decemberben nyílt meg a művész festményeiből, pasztellképeiből, kovácsoltvas munkáiból és kisplasztikáiból. Felesége, Mária textilmunkáival, iparművészeti alkotásaival egészült ki a tárlat, és ezáltal meghitt kis művészotthon varázsát hozták a terembe.

A tájképek között sok Pétfürdői helyszín ismerhető fel, például a tányérfenyő, a Kaposi viztározó, a csónakázó tó, a gesztenyefasor. A művész úr beszélt a rajzolásról, festészetről, természet szeretetétől. Sok évig élt az Őrségben, a Balaton-felvidéken. Ezek a térségek is visszaköszönnek a festményein.

A felső tagozatból az ötödik, a hatodik évfolyam, illetve a 7.a osztály vett részt a tárlatlátogatáson osztályfőnökeik kíséretében. A kiállítást és a festményeket a művész mutatta be a gyerekeknek, után kreatív játék volt nekik csoportokban. Színes újságokból kivágott formákból alkottak tájképet a tanulók.

Az alsóbb évfolyamokon Pató Mária múzeumpedagógus, a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár munkatársa beszélt festményekről, a színek, formák szerepéről, és ők is kipróbálhatták alkotói ügyességüket.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?