Érkeznek a felajánlások a jubileumi hetünk programjainak támogatására

Idén ünnepeljük a pétfürdői oktatás 100., iskolánk működésének 90. évfordulóját. Intézményünk éppen 25 évvel ezelőtt vette fel első igazgatójának, Horváth Istvánnak a nevét, aki énekkarunkat alapította és évtizedekig vezette. A többszörös jubileumot terveink szerint 2022. május 2-6. közötti héten tartjuk gazdag programsorozattal. Az évfordulós rendezvényeinkhez várjuk egykori tanítványaink és a pétfürdői nagyvállalatok, cégek, vállalkozók, valamint az itt élők segítő együttműködését, konkrét felajánlásait.  Felhívásunkra már érkeznek is a különféle relikviák, ígéretek az évfordulós programsorozat támogatásának sokféle formájára.

Elsőként névadónk, Horváth István fia kereste meg iskolánkat, és hozott számos korabeli kiadványt, iskolai dokumentumot a formálódó kiállítás anyagához. Szervezésében hamarosan felkeresi igazgatónkat, Kőmives Juditot a Pétfürdő Értékei Alapítvány nevében Budai László is, a Krúdy Gyula Városi Könyvtár vezetője a lehetséges együttműködésről.

Iskolánk intézményvezetője és helyettesei nemrég személyesen tájékoztatták Horváth Éva polgármestert az évfordulós programsorozat terveiről. Az önkormányzat természetesen segítséget ígért, elsősorban a helyi infrastruktúra rendelkezésre bocsátásával (közösségi ház és könyvtár kiállító tere, színházterme, a sportpályák használata a versenyeinkhez). Tárgyi eszközök, kisebb ajándékok felajánlása is szóba jöhet támogatásként. Néhány önkormányzati képviselő, bizottági tag ígéretét is bírjuk különféle hozzájárulások, szponzorálás megvalósítására. A Pétkomm Kft. szintén segítséget ajánlott az ünnepi megemlékezés helyszínéül szolgáló Berhidai úti udvarunk és emlékparkunk rendbetételére, szépítésére, virágosítására.

Szülői Munkaközösségünk jelezte, hogy anyagi segítséget tud nyújtani a különféle tanulmányi és sport versenyek díjazásához, a pályázataink nyerteseinek jutalmazásához. Emellett egy, a neve mellőzését kérő egyéni vállalkozó is felajánlott már 10 ezer forintot hasonló célra. Egykori tanítványunk, Eiserle Judit futóbajnok, a A Marathon Tömegsport és Környezetvédő Egyesület tagja elvállalta a szerveződő tehetségnapunk keretében egy futóverseny létrehozását az iskolaépületünktől a tó környékéig. Szintén tart foglalkozást tanulóinknak az irodalomról, költészetről a tehetségnapon Elekes “DéZé” Csaba slam poetry-versenyző, és további fellépőkről is tárgyalunk. A Péti MTE ugyancsak támogatja a jubileumi labdarúgó kupát, a Várpalota kosárlabda Klub pedig kosárlabda bemutatót szervez.

Napról napra gyarapodnak tehát a felajánlások, melyekről rendszeresen beszámolunk majd. Mint ahogyan arról is, hogyan alakulnak a versenyfelhívásaink, jubileumi programjaink, hogy méltóképpen megemlékezhessünk a pétfürdői oktatás, az iskolai jogelőd és a névadónk jeles évfordulóiról.

Vélemény, hozzászólás?