A film kalandos és csodálatos világa – Jutalom mozi a legjobb tanulóinknak

A tanév elején meghirdetett Javíts egy jegyet! mozgalom eredményeként az első félévben 3-tól 8. osztályig 54 tanulónknak sikerült legalább egy tantárgyból jobb jegyet elérnie, mint az előző tanév végén. Ők és a legtöbb tantárgyból javított 8.b, valamint a legjobb tanulmányi átlagot elérő 5.a osztály tanulói jutalom mozifilm-vetítésen vehettek részt a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár jóvoltából a színházteremben. A kiváló minőségű filmvetítés remek szórakozást nyújtott a gyerekeknek.

A megtekintett film, A leleményes Hugo 2011-ben bemutatott 3D-s amerikai kalandfilm, amely a technikai megoldásokért, a különleges látvány effektekért Oscar-díjban is részesült. Rendezője Martin Scorsese, Arany Pálma-, Golden Globe- és Oscar-díjas filmrendező. Főszereplői Asa Butterfield, Chloë Grace Moretz.

Scorsese műve a filmművészet egyik legnagyobb és legrégebbi alakja, Georges Méliès előtt tiszteleg a francia mester filmjeiből vett részletekkel, reprodukált forgatási jelenetekkel, valós életrajzi információkkal.

Hugo Cabret apja halála után a nagybácsi felügyelete alá kerül, aki az ivás mellett a párizsi pályaudvar óráinak rendben tartásával foglalkozik. Eltűnése után Hugo egyedül marad, ám nem esik kétségbe, folytatja a gyámja munkáját, és próbál valahogy megélni a vasútállomás nyüzsgő világában.

Megismerkedik egy helyi játékárussal, aki felfedezi benne a tehetséget, hogy megbütyköljön és megjavítson kisebb-nagyobb mechanikus tárgyakat. A zord boltos fiatal keresztlányával is barátságba kerül, s ketten együtt kutatják fel a fiú múltjának részleteit, melyben fontos szerepet játszik az eladó titokzatos élete, egy különös robot, akinek működtetéséhez egy szív alakú kulcs hiányzik, valamint Hugo édesapja is, akinek az elvesztése után mindösszesen néhány örömteli és fájó emlék maradt.

Felidéződik a múlt, amikor még a filmnek nevezett csoda elbűvölte a közönséget, s általa valóban mágikus dolgokat lehetett megjeleníteni, illetve beszél az álmok beteljesítéséről és a feledés tragédiájáról, amellyel egyszer mindenkinek meg kell birkóznia.

A többrétegű tanulsággal szolgáló film megtekintése nagy élményt jelentett tanulóinknak. Valószínűleg ez a jutalom is hozzájárul majd ahhoz, hogy egyre többen szeretnének jobb eredményt elérni tanulmányai során, hiszen a tanév végén ismét sokféle ajándékkal szolgál majd a Javíts egy jegyet! mozgalom.

Vélemény, hozzászólás?