Felhívás a Horváth István Kórustalálkozóra

Idén ünnepeljük a pétfürdői oktatás 100., iskolánk működésének 90. évfordulóját. Intézményünk éppen 25 évvel ezelőtt vette fel első igazgatójának, Horváth Istvánnak a nevét, aki énekkarunkat alapította és évtizedekig vezette. A többszörös jubileumot terveink szerint 2022. május 2-6. közötti héten tartjuk gazdag programsorozattal.

A Horváth István Általános Iskola énekkara a zene világnapján, a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár színpadán. Kórusvezető: Cseresznyés Zsuzsanna, zongorán kísér Balogh Panna

Ebből az alkalomból, hagyományteremtés céljával meghirdetjük az I. Horváth István Kórustalálkozót a Várpalotai Kistérség és más meghívott általános iskolák részére. Az énekkarok tetszőleges művekből, szabadon összeállíthatják programjukat. A műsoroknak egyenként maximum 10 perces időtartamot tudunk biztosítani. Az előadások sorrendjét a kórustalálkozó előtt, a karvezetők jelenlétében fogjuk kisorsolni.

A kórustalálkozó időpontja: 2022. május 4. 10 óra. Helyszíne: Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár színházterme (Pétfürdő, Hősök tere 5.). Jelentkezni a mellékelt nevezési lap visszaküldésével lehet 2022. március 31-ig. Az előadásokat szakmai zsűri fogja értékelni. A kórusok vezetői és a zsűri tagjai közösen döntenek, melyik kórus kapja teljesítménye alapján a vándorserleget. Várjuk az iskolai énekkarok jelentkezését, jó felkészülést kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?