Angol teadélutánra várjuk az iskolába készülő óvodásokat

Az előző év októberében, majd november közepén is találkozhattunk személyesen a most iskolába készülő gyerekekkel, legutóbb a Márton-napi “ludasságokon”. Sajnos a koronavírus-járvány miatti szigorú előírások nem tették lehetővé a további együttléteket egészen mostanáig.

Iskolahívogató foglalkozás 2021. november 15-én

Ám a két leendő osztályfőnök, Héninger Ildikó és Németh Adrienn folyamatosan gondoskodott arról, hogy ne szakadjon meg a kapcsolat a szülők, gyerekek és a tanító nénik között. Az év elején várták a karácsonyi rajzpályázatra készített képeket.

Januárban játékos fejtörőket, színezőket, logikai feladványokat küldtek a leendő elsősöknek. Sokan juttatták vissza a kitöltött, megoldott feladatlapokat. A farsangi időszakban fotópályázatot hirdettek. Az ötletes jelmezekbe bújt gyerekekről számos fénykép érkezett.

Farsangi jelmezben balról jobbra, fentről lefelé: Pintye Izabella, Vas István, Varga Eszter Katalin, Schné Mirkó, Gondos Attila, Kozma Bence tűzoltó, Kozma Martin kalóz, Blahó Bence Noel, Bódis Viktória, Székely Bence, Székely Gergő, Nagy Rebeka Dóra, Kiss Oszkár, Málik Ármin

Végre eljött a személyes találkozás ideje is. Március 28-án, hétfőn 16 órától izgalmas foglalkozással, a beiratkozással kapcsolatos, értékes információkkal várjuk a leendő első osztályosokat és szüleiket a Hősök terén lévő iskolaépületünkbe. A gyerekek most apró ajándékokat fognak kapni szép rajzaikért, jó megoldásaikért, jelmezes fotóikért. Intézményünk immár második éve valamennyi első osztályosnak biztosítja a tanórai rendszerű angol nyelvoktatást.

A járvány miatt legutóbb 2019. decemberében tudtunk tartani angol teadélutánt az akkori leendő elsősöknek Reichardné Réz Zsuzsanna, Zsazsa néni és Somogyvári Róbertné, Ilike néni osztályfőnökök vezetésével. Azóta a gyerekek már a második osztályba járnak, és ügyesen beszélnek angolul

Hogy ez mennyire hasznos és érdekes, erről tart játékos foglalkozást egy rövid teadélután keretében Ácsné Sebestyén Éva angol tanárnő, aki szeptembertől tanítja majd a gyerekeket. Ezalatt a szülőknek az iskolánk jellemzőiről, céljairól, a közelgő beiratkozás fontos tudnivalóiról tart tájékoztatót Kőmives Judit intézményvezető. A leendő osztályfőnökök pedagógiai gyakorlatukról, nevelési-oktatási módszereikről beszélnek majd. A március 28-i foglalkozásra szeretettel várunk minden pétfürdői és környékbeli érdeklódót!

Iskolahívogató foglalkozás 2019. decemberében: angol dalt tanultak meg az ovisok 20 perc alatt Oláh Viktória angol tanárnő vezetésével

Vélemény, hozzászólás?