Angol teadélutánt tartottunk a leendő elsősöknek

Izgalmas foglalkozással, a beiratkozással kapcsolatos, értékes információkkal vártuk a leendő első osztályosokat és szüleiket a Hősök terén lévő iskolaépületünkbe március 28-án délután. Sajnos a koronavírus-járvány miatti szigorú előírások nem tették lehetővé a személyes együttléteket egészen mostanáig. Pedig októberben, majd november közepén is találkozhattunk a most iskolába készülő gyerekekkel, legutóbb a Márton-napi “ludasságokon”. Ám a kapcsolat azóta sem szakadt meg, hiszen a leendő osztályfőnökök, Héninger Ildikó és Németh Adrienn hónapról hónapra készültek online feladatokkal, rajzolni, gondolkodni valókkal.

A gyerekek most apró ajándékokat: füzetet, vonalzót, ceruzát, üdvözlőlapot kaptak tőlük a beküldött szép rajzaikért, jó megoldásaikért, jelmezes fotóikért. Az ajándékok készítésében segítettek a mostani 4. osztályosok is.

Valóságos angol teadélutánon vehettek részt a gyerekek teával, teasüteménnyel, közben angol nyelvű dalocskát tanultak Oláh Viktória tanárnő vezetésével (Ácsné Sebestyén Éva, aki az előzetes terv szerint tartotta volna a foglalkozást, lebetegedett).

Mindeközben Kőmives Judit intézményvezető a szülőket tájékoztatta iskolánk jellemzőiről, a közelgő, április 21., 22-i beíratás szabályairól, részleteiről, fontos tudnivalóiról. A leendő osztályfőnökök pedagógiai gyakorlatukról, nevelési-oktatási módszereikről beszéltek.

Intézményünk immár második éve valamennyi első osztályosnak biztosítja a tanórai rendszerű angol nyelvoktatást. Hogy ez mennyire hasznos és érdekes, erről a szülők is megbizonyosodhattak, hiszen alig félórás tanulás után a gyerekek előadták az angol nyelvű dalocskát szüleiknek.

Az előadás nagyon tetszett mindenkinek. Ahogyan fogalmaztak: kár, hogy nem sikerült még többször találkozni, mert a gyerekek már most szeretnek ide, az iskolába járni. Erre még egy alkalom lesz a beiratkozás előtt: április 13-án 9 órára várják a leendő osztályfőnökök a gyerekeket egy érdekes tanórára, ezúttal a Berhidai út 54. szám alatti főépületünk földszinti osztálytermeibe.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?