Márciusi apró örömök a régi iskolában

Iskolánk két egymástól viszonylag távol eső épületben működik. A főépület Pétfürdő központjában található, ahova a 4-8. évfolyamon tanuló diákok járnak. Az 1-3. osztályosok egy kisebb épületben tanulnak. Mióta 4. a osztályos diákjaival a központi épületbe került Héninger Ildikó osztályfőnök, ők azóta vágyódtak vissza, egy látogatás erejéig, az általuk csak „kisiskolának” nevezett épületbe.

 A márciusi boldogságóra keretében a tanító néni szeretett volna apró örömöt szerezni a osztályos tanulóinak, így ellátogattak a régi iskolaépületbe, ahol iskolás éveik első három évét töltötték. Látogatásukat az 1. b osztályban, a régi osztályteremben kezdték, ahol sok apró kíváncsi elsős várta őket osztályfőnökükkel, Vaczula Adri nénivel.

Az iskola legkisebbjei nagyon örültek a könyvjelzőnek, amit ajándékba vittek a 4.a osztályosok. Miután megcsodálták a régi osztálytermet, az iskola udvarára mentek.

  A játszótér, a focipálya, a padok, a fák felidézték a közös élményeket és a boldog „játékidőt”. Sok szép, régi emlékről beszélgettek a visszafelé vezető úton. Együtt tapasztalták meg, hogy egy aprócska öröm, egy kis figyelmesség hogyan tud hatalmassá válni.

Vélemény, hozzászólás?