Húsvétra megszépült az emlékparkunk

Ilyen volt és ilyen lett az iskola főépülete előtti emlékpark

Hosszas tervezés, előkészítés és szervezés után április 13-án megszépült iskolánk Berhidai úti emlékparkja. Az udvaraink parkrendezése már korábban elkezdődött és folytatódik is majd. A többszörös jubileumára készülő intézményünk (100 éves a pétfürdői oktatás, 90 éve jött létre iskolánk jogelődje) központi ünnepségét május 5-én, csütörtökön tartjuk a főépület előtt Horváth István emléktáblájánál, akinek nevét éppen 25 éve vette fel iskolánk.

Márkus-Nagy Zsuzsanna, iskolánk gazdasági ügyintézője és Varga Judit félállású gondnok vállalta magára az előkészítést, egyeztetést. Igazi összefogás jött létre: a növények beszerzését a Veszprémi Tankerületi Központ és Pétfürdő Önkormányzata biztosította, virágföldet a Wimmer Trans Kft-től kaptuk, a virágládákat a Huntsman Zrt. felajánlásából vásároltuk. A díszítő kavicsot a Bányaker 100 Kft. biztosította, Papp István tulajdonos személyesen szállította ki.

A növényeket Papp Máté kertészeti vállalkozótól vásároltuk, de Horváth Tímea védőnő is hozott virágokat. A sziklakerthez a köveket a Selavi Kft. ajánlotta fel, Serfőző László szállította a helyszínre.

A munkálatokat Nagy Gábor koordinálta. Az iskola dolgozói és tanárai is kivették a részüket a parkszépítésből: Varga János karbantartó, Béni Norbert tanár és kislánya, Fenyő Tibor szülő és óraadó tanár is sokat dolgozott a 7. és 8. osztályos fiúkkal, lányokkal együtt.

Az emléktábla megtisztítását Gelencsér István lokálpatrióta, helytörténet-kutató, az önkormányzat humán bizottságának tagja vállalta. Aprólékos munkával szabadította meg az emléktáblát és kövezetét az évek óta rárakódott szennyeződéstől.

A területet a gazolás után védőfóliával borítottuk be, majd a növényzet elültetéséhez vágtuk ki a szükséges felületet. Erre került a sziklakert és a termőföld, majd a növényzet elültetése következett.

Végül az egyik legnehezebb munka került sorra: a díszkavicsot kellett odahordani és elteríteni az így kialakított felületen.

A jól végzett munka eredményeként igazán szépen nézett ki a felújított, növényekkel, virágokkal, sziklakerttel díszített emlékpark. Utolsó munkaként még arra is maradt energia, hogy szépen feltakarítsuk a környezetet. Köszönet mindenkinek az emlékpark szépítésében végzett valamennyi munkáért, támogatásért!

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?