Színes programsorozat iskolánk jubileumán

Idén ünnepeljük a pétfürdői oktatás 100., iskolánk jogelődje alapításának 90. évfordulóját. Intézményünk éppen 25 évvel ezelőtt vette fel első igazgatójának, Horváth Istvánnak a nevét, aki énekkarunkat alapította és évtizedekig vezette. A többszörös jubileumot május 2-6. közötti héten tartjuk gazdag programsorozattal.

Május 2-3-án tanulmányi versenyeket tartunk alsó és felső tagozatban egyaránt. A Hősök terén tanuló gyerekek szépírásból, helyesírásból, olvasásból és matematikából mérik össze tudásukat. A felsősöknek angol nyelv, történelem, magyar és matematika tantárgyakból lesz verseny. A legjobbak értékelés után oklevelet és jutalmat kapnak.

Május 3-án, kedden délután angol területi szépkiejtési versenyt rendezünk 6 iskola részvételével. Iskolánkat a háziversenyünk legjobbjai fogják képviselni. A következő napon, szerdán kerül sor az I. Horváth István Kórustalálkozóra a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár színháztermében, meghívott általános iskolák részére Erdélyi Ágnes, a Kóta Művészeti Bizottság tagja elnökletével.  A résztvevők emléklapot, jutalmakat kapnak, a szakmai zsűri dönti el majd, ki kapja a most alapított vándorkupát.

Csütörtökön és pénteken tanítás nélküli munkanapot tartunk a tanulók kötelező részvételével. Május 5-én reggel megemlékezés és koszorúzás lesz a Berhidai úti főépületünk előtti emlékparkban, amit az előző hetekben a dolgozóink, tanulóink és néhány segítő vállalkozás, szülő részvételével teljesen megújítottunk, virágosítottunk.

Ezt követően a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár nagytermében megnyitjuk a környező iskolák részére meghirdetett rajz- és fotópályázatunk, valamint a pedagógusaink gyűjteményeinek kiállítását. A délelőttöt a színházteremben 11 órakor kezdődő színes gálaműsorunk zárja, majd a meghívott vendégeinknek fogadást tartunk, megköszönve a jubileumi héthez nyújtott anyagi, természetbeni támogatást, munkavégzést.

Pénteken, május 6-án 8 órától tókerülő futás lesz Eiserle Judit maratoni futóbajnokkal az iskola valamennyi tanulója részére. A futás után a Hősök terén az 1-3. osztályok tanulóira helyesírási totó, sport- és ügyességi versenyek, környezetvédelmi kérdések várnak menetlevéllel, forgószínpad-szerűen. Oktatástörténeti verses emléktúrára mennek a 4.a és 4.b osztályosok, látogatást tesznek az iskola névadójának, Horváth Istvánnak házában is. A Berhidai úton helytörténeti szabaduló szoba lesz Budai László, a Pétfürdő Értékei Alapítvány elnökének irányításával, képzőművészeti műhely Oláh Lajos festőművésszel, társasjáték terem Szűcs Márkkal és Heimbach Tamással, kreatív irodalmi műhely Elekes „DéZé” Csaba slam poetry-versenyzővel, ének-zenei műhely Ecküvel, a Hősök zenekar frontemberével, kézműves foglalkozás Buzásné Lázár Annamáriával, Táplálkozási zavarok, előadás és vetélkedő Horváth Tímea védőnővel. Bakonykarszt mobil labor, ökosuli vetélkedő, szerencsekerék, kosárlabda bemutató is várja a gyerekeket, valamint íjászkodás Csepin Péterrel, a Bakonyi Poroszkálók Hagyományőrző és Sportegyesület vezetőjével. Ezen a napon reggeltől zajlik majd a sportpályákon a Horváth István Területi Labdarúgó Torna a benevezett csapatok részvételével a Pétfürdő Sportjáért Alapítvány és a Péti MTE támogatásával oklevelekért, érmekért és a vándorkupáért.

Vélemény, hozzászólás?