Helyesen, szépen angolul – területi versenyt rendezett iskolánk

Jól sikerült a jubileumi programsorozatunk részeként megrendezett területi angol szépkiejtési versenyünk május 3-án. A benevezett iskolákat immár hivatalosan is az ELTE Origó Nyelvi Centrum Junior Partneriskolájaként fogadtuk intézményünkben.

A verseny kezdetekor Kőmives Judit intézményvezető köszöntötte a tanulókat és felkészítő tanáraikat a Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából, a Nádasdladányi Nádasdy Ferenc Általános Iskolából, a Peremarton székhelyű Berhidai II. Rákóczi Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából, a várpalotai Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskolából és a Várkerti Általános Iskolából.

A zsűri tagjai (balról jobbra: Kiss-Szabó Zita, Páli Éva, Horváth Miklós és Kőmives Judit

Bemutatta a zsűrit: Horváth Miklóst, az ELTE Origó Nyelvi Centrum Insedo Nyelviskolájának ügyvezetőjét, tankönyvírót és vizsgáztatót, Páli Évát, az Oxford University Press Kiadó szakmai tanácsadóját és Kiss-Szabó Zitát, a várpalotai Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola angol tanárát.

A versenyzők két angol nyelvű szöveg felolvasásával bizonyíthatták felkészültségüket. Az egyiket maguk választották és gyakorolták. A másikat a helyszínen kapták meg, és tíz percig tanulmányozhatták. Ezután a zsűri előtt találkoztak ismét vele, és – ügyelve a szép kiejtésre – felolvasták azt. A húsz résztvevő két-két szereplése után zsűri összegezte a saját szempontjaik szerinti pontozást, és kialakította a végeredményt.

Miközben a zsűri dolgozott, a résztvevők szendvicsket és frissítőt kaptak, majd Völgyi Gábor diákönkormányzatot segítő tanár meghívására a veszprémi Burn on Board zenekar meglepetés koncertjét nézhették meg a résztvevők.

A koncert során kialakult jó hangulat, közvetlen légkör azt is lehetővé tette, hogy iskolánk 6. osztályos tanulója, KeskenyCsongor is bemutathatta elektromos gitár tudását.

A kikapcsolódás után következett az eredményhirdetés. Kőmives Judit megköszönte a verseny szervezésében nagy szerepet vállalt Ácsné Sebestyén Éva és Oláh Viktória angol nyelv tanárok, valamint Jurácsikné Vékony Anna pedagógus munkáját. Gratulált a tanulók felkészítéséért a benevezett iskolák tanárainak is. Külön köszönetet mondott az Insedo Nyelviskolának és az Oxford Kiadónak a résztvevők díjainak támogatásáért.

Végül a következő sorrend alakult ki: 5. osztály 1. Farkas Gréta Horváth I. Á. I., 2. Cserepes Barnabás Várkerti Á. I., 3. Molnár Tamás Horváth I. Á. I. 6. osztály 1. Ács Barnabás Péter Horváth I. Á. I., 2. Keskeny Csongor Horváth I. Á. I., 3. Györgydeák Milos János Pilinszky J. Á. I.

7. osztály 1. Juhász Cecília II. Rákóczi F. Á. I., 2. Vollveiter Péter Nádasdy F. Á. I., 3. Németh Abigél Horváth I. Á. I. 8. osztály Németh Patrik Várkerti Á. I., 2. Bálint Anett Dorotea Horváth I. Á. I., 3. Káplán Martin Nepomuki Á. I.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?