Tókerülő futás és labdarúgó torna: jubileumi tehetségnapunk sportos programjai

Tovább folytatódott nagyszabású jubileumi rendezvénysorozatunk május 6-án, pénteken: ezúttal minden a diákok tartalmas, izgalmas időtöltését szolgálta. A megszervezett lehetőségek szerteágazó érdeklődési köröket öleltek fel és mindenki számára hasznos ismereteket, illetve testmozgást kínáltak.

Tókerülő futással kezdődött a nap, nem is akárkivel: Eiserle Judit maratoni futóbajnokkal a Marathon Tömegsport és Környezetvédő Egyesület, Várpalota és Pétfürdő Térsége támogatásával. A Berhidai úti épületünkből a Hősök teréig, majd onnan együtt futott elsőtől nyolcadikig valamennyi tanulónk a tó körül.

Az osztályfőnökök együtt voltak tanítványaikkal, Járási Adrienn testnevelő tanár vezetésével. Hogy mennyire nagy élmény volt a közös futás, arról Eiserle Judit Facebook bejegyzésében is beszámolt. A jóleső mozgás után alsó és felső tagozatban egyaránt foglalkozások sora kezdődött érdekes feladatokkal, izgalmas meglepetés-vendégekkel, tudáspróbával, bemutatókkal. A 4. évfolyam tanulói oktatástörténeti verses emléktúrán vettek részt, látogatást tettek Horváth István házában is.

További fotók, képgaléria

Voltak azonban néhányan, akik nem lehettek itt. Nekik ugyanis 8 órakor kezdődött a Horváth István Területi Labdarúgó Torna 9 csapat részvételével Veszprémtől Nádasdladányig, Várpalotától Berhidáig, Ősitől Hajmáskérig. A mérkőzések egészen délutánig folytak a Pétfürdő Sportjáért Alapítvány és a Péti MTE támogatásával, az alapítvány sportpályán. Frissítőt a Pol-S Kereskedelmi Kft., Polyák Sándor ajánlott fel. Bizonyné Balogh Klára és Járási Adrienn testnevelő tanárok koordinálásával izgalmas mérkőzéseken mérték össze a csapatok játéktudásukat.

A viadal végén a döntőt a Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola focistái vívták a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola csapatával. A kiélezett küzdelem végül 2:3-as végeredményt hozott, tehát a megyeszékhely csapata szerezte meg az első helyet, vihette el a vándorkupát. Második helyezett a hajmáskéri, harmadik pedig az inotai csapat lett.

Az eredményhirdetésre és a kupák átadására megérkezett az iskola vezetése és Fischer László válogatott labdarúgó, edző, iskolánk volt tanítványa is.

Balról jobbra az eredményhirdetésen: Kőmives Judit, Bizonyné Balogh Klára, Fischer László, Tránszki László, Járási Adrienn

Tránszki László elnöknek és a Pétfürdő Sortjáért alapítványnak köszönhetően senki nem távozott üres kézzel. Mindenki emléklapot, a csapatok focilabdát, a helyezettek okleveleket, érmeket és kupákat kaptak.

Iskolánk csapatának tagjai – Bognár Zsolt, Farkas Zsolt, Huszár Dávid, Kalocsa Kristóf, Kasza Barnabás, Kertész Kristóf, Nagy Csaba, Szóládi Péter, Winter Levente, Zámbó Szabolcs – az évfordulók tiszteletére felajánlott, emblémázott tornazsákot kaptak a labdarúgó tornára emlékeztetve.

Végül Kőmives Judit intézményvezető bejelentette: hagyományt teremtve mostantól évenként tavasszal megrendezi iskolánk a területi labdarúgó tornát, és ide várják a most eljött iskolák csapatait is: Ady Endre Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola, Nádasdladányi Nádasdy Ferenc Általános Iskola, Ősi Általános Iskola, peremartoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Várkerti Általános Iskola Inotai és Vásárhelyi András Tagiskolája, Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola.

A veszprémi Báthory iskola csapata mindent vitt: a vándorkupát, az első helyet, Eiberger Máté pedig a gólkirályi címet is kiérdemelte

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?