Író-olvasó találkozón vettek részt a 4. évfolyamosok – Megalakult az ÖkoBanda

A Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár szervezésében május 26-án iskolánk 4. évfolyamos tanulói író-olvasó találkozón vettek részt Héninger Ildikó és Németh Adrienn osztályfőnökök vezetésével.

A gyerekek Balázsy Panna írónővel találkoztak, aki mesélt munkásságáról, majd bemutatta régebbi könyvsorozatát, melyben gyerekekről ír gyerekeknek, hétköznapi, de izgalmas, tanulságos történeteket 12 kötetben. Szandra és a 3.b, illetve Szandra és a csajok élménydús napjait követhetjük nyomon. Legutóbb megjelent könyve egy újabb 4 kötetes sorozat első része, a környezetvédelemmel foglalkozik és az Ökobanda kalandjait meséli el.

A tanulók interaktív foglalkozás keretében ismerhették meg az ÖkoBanda környezetvédelmi sorozat első részét, mely Földindulás címmel jelent meg. A könyv főszereplői városi gyerekek, akik fontosnak tartják a környezet védelmét. Közelebb akarnak kerülni a természethez, ezért két hétig egy kis családi gazdaságban segítenek, hogy megtanuljanak harmóniában élni a természettel.

A találkozó érdekessége volt, hogy nem az írónő olvasott fel részleteket a könyvéből, hanem 4 tanuló vállalta el ezt a feladatot, kezükben tartva az újrahasznosított papírból készült könyvet, amit végül ajándékba meg is kaptak.

Vélemény, hozzászólás?