ECDL bizonyítványt szereztek 8. évfolyamos tanulóink

Idén júniusban a nyolcadik évfolyamból minden eddiginél több, 20 tanuló tett sikeres vizsgát a Prezentáció, Szövegszerkesztés, Számítógépes alapismeretek és Online alapismeretek kötelező modulokból. Iskolánkban, de tudomásunk szerint Veszprém megye általános iskolái körében is elsőként a 2018/19. tanév végén hat nyolcadikos tanulónk szerzett 4 modulos ECDL bizonyítványt (European Computer Driving Licence – Európai Számítógép-használói Jogosítványt). Czene Ádám, Fehér Laura, Gáspár Richárd, Kujber Vivien, Szücs Patrik és Vajda Szabolcs akkori 8. b osztályos tanulók két tanévben 4 sikeres vizsgát tettek a székesfehérvári ECDL vizsgaközpontban.

Sajnos a következő két év koronavírus-járvány sújtotta időszakának kényszerű tanítási szünetei, illetve digitális oktatása nem kedvezett a felkészülésnek, jelenléti vizsgáztatásnak. Ennek ellenére többen –  Bránya Boglárka, Kovács Zoltán, Ódor Kamilla, Simándi Emma és Viniczai Adél sikeresen levizsgáztak néhány modulból. Két nyolcadik évfolyamos tanuló, Bécs Gergő és Sarusi-Kiss Balázs négy vizsgát teljesítve bizonyítványt is szerzett.

A most befejeződő tanév végre a megszokott kerékvágásban történt, és meg is lett az eredménye. A nyolcadik évfolyamból minden eddiginél több, 20 tanuló tett sikeres vizsgát 2021/22-ben a Prezentáció, Szövegszerkesztés, Számítógépes alapismeretek és Online alapismeretek kötelező modulokból. Bálint Anett, Bránya Benedek, Buzdor Martin, Csaplár Erika, Fazekas Levente, Huják Eszter, Kedves Dorina, Kiss Péter, Márton Hédi, Nagy Benedek, Padragi Péter, Patocskai Noel, Pók Patrik, Sebestyén Mia, Serfőző Ádám, Szakály Zorka, Szóládi Péter, Tóth Tamás, Végh Etele és Végh Milán ezzel teljesítette az ECDL basic (alap) bizonyítvány kötelező feltételeit, így a középiskolai tanulmányaik során már nem kell foglalkozniuk az ECDL vizsgákkal. Felkészítő tanáruk az elmúlt két évben Barták Péter intézményvezető-helyettes volt. A tanulmányokhoz szükséges regisztrációs költséget és a vizsgák díjait a Napsugár Alapítvány a Gyermekekért biztosította.

Vélemény, hozzászólás?