Nyugdíjba vonul Jurácsikné Vékony Anna

Bensőséges ünnepség keretében búcsúztatták iskolán pedagógusai Jurácsikné Vékony Annát nyugdíjba vonulása alkalmából június 20-án. Ani néni – ahogyan ez a tanévzáró ünnepségen is elhangzott – több mint 40 éves lelkiismeretes, magas szinten végzett, elkötelezett pedagógusi munka után vonul nyugdíjba. Tudása, sok-sok éves tapasztalata, bölcsessége, mindenekelőtt jósága, gyermekszeretete és embersége példaértékű és nélkülözhetetlen.

Pedagógusi munkásságát Kőmives Judit intézményvezető méltatta. Elmondta: az iskola a jubileumi évfordulók tiszteletére Lámpás díjat alapított Gárdonyi Géza ismert regénye alapján. Ahogy Gárdonyi Géza írta: „A tanító olyan lámpás, hogy minél inkább világít másnak, annál inkább fogyasztja önmagát.”

Nincs még egy munka, ahol ennyi a kudarc, hiábavaló erőfeszítés, de ilyen sok siker is éri az embert. Nincs még egy olyan nehéz mesterség, amelynek a valódi hasznát lehet, hogy csak évek, esetleg csak évtizedek múlva láthatjuk. Köszönet jár ezért minden pedagógusnak.

A kollégák meglepetéssel is készültek: József Attila versének a Sebő Ferenc feldolgozását énekelték el Aninak Cseresznyés Zsuzsanna karvezető, intézményvezető-helyettes gitárkíséretével.

Végül a tantestület búcsúajándékát Kőmives Judit igazgató és Barták Péter intézményvezető-helyettes adta át emlékül nyugdíjba vonulása alkalmából Jurácsikné Vékony Annának.

Jurácsikné Vékony Anna életútja

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?