Gyermekeink jövőjéért – A múlt kötelez

Készül a pétfürdői oktatás 100., az iskola jogelődjének 90., az intézmény névadása 25. évfordulójának története

A Horváth István Általános Iskola első évkönyve 2002/2003. tanévben készült el, majd 80 ÉVE A JÖVŐÉRT címmel 2012-ben jelent meg a második kiadvány (szerk.: Kőmives Judit, Szabóné Siliga Ágota, Wimmerné Balogh Csilla). A kötetek korlátozott példányban még kaphatók az iskolában.

A mostani kötetben röviden összefoglaljuk iskolánk történetét a kezdetektől 2012-ig. Ezután részletesen bemutatjuk az elmúlt 10 év eseményeit, a pedagógiai munkánk törekvéseit, elért eredményeit, a nevelés- oktatás jelenleg meghatározó tendenciáit. Igyekeztünk összegyűjteni a fellelhető iskolai fotókat, tablókat, a különféle rendezvények képeit is, melyek sok évtizedig visszamenően most láthatóak itt együtt először. Mindazoknak, akik ide jártak iskolába, itt végezték tanulmányaikat, bizonyára megbecsült emléket állít a kiadvány.

A kiadvány szükséges példányszámának felméréséhez készítettünk egy megrendelőt, amit az osztályok szülői munkaközösségeinek vezetői és az osztályfőnökök összegeznek szeptember végéig. Amennyiben valaki szeretné megvásárolni a kötetet, amelynek ára ára várhatóan 1000 Ft lesz, kérjük, nekik jelezzék.

Vélemény, hozzászólás?