“Mert egy nép azt mondta: Elég volt.”

Megemlékeztünk az 1956. október 23-i forradalom 66. évfordulójáról

Október 21-én emlékezett meg iskolánk 4-8. osztálya az 1956. október 23-i forradalom 66. évfordulójáról a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár színháztermében. Az 1-3. évfolyamosok osztálytermeikben tanítóikkal beszélgettek történelmünk nagy pillanatairól.

Az ünneplő gyerekeket, tanítóikat és tanáraikat Kőmives Judit intézményvezető köszöntötte, majd felkonferálta a 8. évfolyam műsorát.

A hagyományaink szerint ők készültek fel és adták elő műsorukat osztályfőnökeik, Bizonyné Balogh Klára és Járási Adrienn vezetésével: Balogh Ádám, Bécs László, Börczi Barnabás, Csiga Boglárka, Dócs Zoltán, Fülöp Gréta, Magyar Zsombor, Németh Franciska, Patai Dominik, Pelcz Milán, Simák Larina, Terbócs Patrik és Tulok-Holecz Benedek.

A rendhagyó, egyúttal megrázó összeállítás a Himnusz eléneklése után Márai Sándor: Mennyből az angyal című, megrendítő verséhez készült, 1956-os dokumentumfotó-sorozat levetítésével kezdődött. A megdöbbentő rövidfilm szinte észrevétlenül ment át az élő előadásba.

A gyerekek igyekeztek mély átéléssel közvetíteni a verses-zenés összeállítás máig szóló üzenetét.

A vastapssal jutalmazott ünnepi műsor, melyet a települési megemlékezésen is megtekinthet a közönség október 23-án, a Szózat hangjaival ért véget.

Vélemény, hozzászólás?