Eredményesen szerepeltünk a kistérségi versmondóversenyen Várpalotán

A koronavírus-járvány miatti két év kihagyás után ismét megrendezték a várpalotai Thury-várban a kistérségi versmondó versenyt március 10-én. A négy korcsoportban induló közel 30 általános iskolai tanuló ezúttal a Petőfi emlékév jegyében szavalta el verseit.

Iskolánkat az 1-2. osztályos kategóriában Boncz Lorina (2.b – felkészítője Vaczula Róbertné), 3-4. osztályos kategóriában Csizmadia Emma (4.a – felkészítője Kujberné Bankó Beatrix), 5-6. osztályos kategóriában Molnár Tamás (6.b – felkészítője Völgyi Gábor) és a 7-8. osztályos kategóriában Fülöp Gréta (8.b – felkészítője Farkas Zsuzsanna) képviselte.

Molnár Tamás (6.b)
Fülöp Gréta (8.b)

A szakértő zsűri elnöke Pócsik József, a várpalotai Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény nyugalmazott igazgatója, tagjai Galambos Szilvia, a csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola intézményvezetője és Justin Andrea gyógypedagógus voltak.

A nemes versengés végén Pócsik József megköszönte a felkészítő tanárok munkáját, kiemelve a találó és korosztályokhoz illő versválasztásokat. Megdicsérte a gyerekek szövegtudását, hangsúlyozását és előadásmódját is.

Valamennyi résztvevő emléklapot kapott, a legjobbak pedig különdíjban, oklevélben, jutalomkönyvben és ajándékcsomagban részesültek. Iskolánkból Csizmadia Emma a 3-4. évfolyam korosztályában II. helyezést ért el.

Vélemény, hozzászólás?