Kiválasztott tehetségeink

Iskolánk két tanulója is bekerült a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács és a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) 11 hónapon keresztül tartó tehetségsegítő programjába.

Erről Pók Patrik 6.b és Ódor Kamilla 7.b osztályos tanuló nemrég kapták meg írásos értesítőjüket. A program februárban indul és egész évben tartani fog. Mindketten egy segítő tanárral lesznek kapcsolatban. Az úgynevezett tutor személyre szabottan fogja gondozni őket, a választott tehetségterületnek megfelelően. Patrik angol nyelvből, Kamilla pedig művészeti tevékenységben kap kiemelt tehetségtámogatást. A programban való pályázatra osztályfőnökeik: Oláh Viktória és Cseresznyés Zsuzsanna beszélték rá őket, akik tanáraikként is meglátták bennük a kiemelkedő tehetséget. Ezt erősítette meg a sikeres pályázat, amely közel egy éven keresztül fogja segíteni Patrik és Kamilla tehetségének kibontakoztatását.

A Matehetsz céljairól, tevékenységéről itt olvashat.

Barták Péter, az iskola intézményvezető-helyettese, Tehetségpont projektünk felelős vezetője készített egy prezentációt, amelyben összefoglalta a hatékony tehetséggondozás alapkifejezéseit, meghatározó feladatait, módszereit. Ebben bemutatja a tehetségsegítő hálózatot, az iskoláknak, tanulóiknak nyújtott lehetőségeket.