Vágyak, tervek, célok – boldogság órák a 6.b-ben

Vajon gyerekként is fontosak az újévi fogadalmak, vagy csak egy olyan szokás ez, amit a felnőttek kedvéért tesznek meg sokan az ifjú családtagok közül? Érdemes-e kitűzni célokat az életünkben, hogy aztán azok vagy megvalósuljanak, vagy feledésbe merüljenek? Hogyan lehet motiválni magunkat az álmaink elérésében? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a válaszokat a januári boldogság órák keretében iskolánk 6.b osztálya tanulóinak egy részével.

A célok megfogalmazásától azok elérési módjain keresztül az egyéni és családi tervekig, iskolai, életviteli, környezetvédelmi stratégiákig sok minden szóba került. Egy-egy tanulságos idézet megvitatása kapcsán a tanulók beszéltek sikeres versenyeikről, pozitív élményeikről, csalódásaikról és feladott céljaikról is.

A lányok közül többen igen fontosnak tartották környezetünk védelmét, az iskola udvarának rendben tartását, sőt a faültetés fontossága szintén szóba került. Erről közös rajzot is készítettek. Elhatározták, hogy amint engedi az időjárás, bekapcsolódnak iskolánk tavaszi célkitűzésének megvalósításába, miszerint szeretnénk ebben az évben minél több fát elültetni.