Jubiláló pedagógusainkat köszöntötték

Május 31-én az önkormányzat, valamint a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár szervezésében tartották meg az idei pedagógus napot. A rendezvényen 11 nevelőt, technikai dolgozót köszöntöttek.

Szabó János, az önkormányzat humán bizottságának tagja, az ünnepség szónoka hangsúlyozta: akik ezt a hivatást választják, naponta új és új kihívásokkal kell szembenézniük.

Korzenszky Richárd bencés szerzetest idézve fogalmazta meg e hivatás lényegét. A nevelő munkája olyan, mint a kertészé. A palántát a szülők hozzák, az iskola felnöveszti, öntözi, lenyesegeti a nem odaillő, gátló tényezőket. A hajtásból más nem nő, csak amit a szülő ültetett. Az iskola felelőssége, hogy önállóan megkapaszkodjon, egyenes törzzsel álljon, hogy megnyugtató életet sugárzó legyen.

A péti ösztöndíjban részesülő diákok nevében is megköszönte a pedagógusok munkáját. Jó kertészkedést kívánt nekik, hogy minél több nagyszerű palántát neveljenek.

Iskolánk három tagja is jubileumi elismerésben részesült. Szabó Hedvig Zsuzsannát Kőmives Judit intézményvezető köszöntötte 40 éves pedagógiai munkássága alkalmából. Bejelentette, hogy a nyugdíjba vonuló tanítónő 40 éves pedagógus szolgálati emlékéremben részesült, melyet a tanévzáró ünnepségen fog átadni neki.

Ugyancsak itt jelentette be Kőmives Judit, hogy iskolánk egykori tanítója, Szakács Istvánné, született Gosztonyi Ilona, aki 72 évvel ezelőtt szerezte diplomáját, és 1952-től 1981-ig tanított a pétfürdői iskolában, a Széchényi István Egyetem Apáczai Csere János Karától rubin diplomát adományozott. Arra kérte családját, hogy ne csupán a rubin diplomát, hanem iskolánk valamennyi dolgozójának jókívánságait is adja át Ilonka néninek.

Intézményünk vezetője, Kőmives Judit is jubileumát ünnepelhette: éppen 30 éve dolgozik a Horváth István Általános Iskolában. Ebből az alkalomból az önkormányzati ünnepségen Oláh Viktória intézményvezető- helyettes méltatta eddigi pályafutását.

„Mindenki, aki visszagondol a saját oktatására, tanárokra emlékszik, nem módszerekre vagy technikákra. A tanár a szíve az oktatásnak.” mondja Sidney Hook. Megtiszteltetésnek érzem, hogy Kőmives Judit igazgatónőről, tanárról fogalmazhatok meg méltatást, hiszen tanítványa voltam, most pedig munkatársa vagyok a pétfürdői iskolában – mondta. Judit 30 éve a Horváth István Általános Iskola pedagógusa, a tantestület tapasztalt, meghatározó, módszertanilag kiteljesedett, elkötelezett egyénisége. Több száz gyermeket tanított, 1 évig megbízott igazgatóként, 5 éve pedig kinevezett igazgatóként irányítja iskolánk mindennapi életét. Nemcsak sikeres pedagógusnak mondhatja magát, hanem kiváló vezető is. Egy intézményvezető nemcsak a jelent, hanem a jövő iskoláját is meghatározza. Kőmives Judit munkatársaival olyan terveket dolgozott ki és kezdett megvalósítani, melyek alapjaiban határozzák meg a Horváth István Általános Iskola jövőképét, eredményességét. Elég, ha csak a Tehetségponttá válást, az Egészségfejlesztő mintaiskolák hálózatába történő felvételt, a Boldog iskola projektet és a két tanítási nyelvű iskola megvalósításának célkitűzését említjük.  Ezek olyan tények, amelyek az elmúlt 30 év termékeny munkavégzése után újabb sikereket ígérnek. Ehhez kívánt Juditnak az iskola minden alkalmazottja nevében az elkövetkező évekre is kitartást, türelmet és eredményekben gazdag tevékenységet.

Az ünnepség Hatás Andrea színművész és tanítványai alkalomhoz illő műsorával ért véget.

További fotók, képgaléria

Kőmives Judit méltatása – a Péti tv felvétele