Világbajnok táncosok

Hat világbajnoki címet szerzett, emellett fél tucat érmet és számos szép helyezést ért el a pétfürdői Dance Action Sportegyesület a Dancestar ESDU World Finals elnevezésű nagyszabású táncos megmérettetésen, amelynek Horvátország adott otthont. Az egyesületben számos diák táncol iskolánkból.

A Dance Action Sportegyesületet 2013-ban alapította Pétfürdőn Kollarics-Kalocsa Ágnes. A többszörös Európa- és országos bajnok, valamint világbajnok egykori versenyaerobikos táncos 35 gyerekkel kezdte el a foglalkozásokat a helyi közösségi házban. Ma már több mint nyolcvan fiatal tanulja nála a mozgásforma alapjait, illetve a tanulóidőszakon már túl is van a társaság, amely fantasztikus eredménysorát nemrég világbajnoki éremesővel bővítette. Sikereikről a Veol hírportál számol be részletesen.

Megjelent a Zsiráf diákmagazin májusi száma, benne iskolánkkal

Sok hasznos és érdekes cikkel jelent meg a diákmagazin legújabb száma. Szó van például arról, mivel érdemes tölteni a nyári szünetet, miért gáz az UV sugárzás, mire kell figyelni a fesztiválokon. Érdekes interjút olvashatunk a humorista Nádas Györggyel, és bepillanthatunk régi korok fürdőzési szokásaiba is.
Számunkra azonban a legfontosabb és legérdekesebb az az összeállítás, amely iskolánk erdei táborozásairól szól. A beszámolót Kujber Vivien 7. b osztályos tanulónk készítette, a fotók az idei programokon készültek. Több kiránduláson részt vett Kocsis Antal tanár úr is, aki a kozmosz rejtelmeibe, a csillagok világába, a csillagászat tudnivalóiba vezette be az érdeklődő tanulókat. A Zsiráf diákmagazin őt is bemutatja: megtudhatjuk, hogyan készítette első távcsövét, miként sikerült lefotóznia a repülőgépet a Hold előtt elhaladva, és mire a legbüszkébb a csillagászati tevékenységéből.

Zsiráf diákmagazin 2018. 5. szám

Sikeres ECDL vizsga

A 2017/18. tanévben 7 tanuló végezte el az iskolánk által biztosított ECDL (Európai Számítógép-használati Jogosítvány) vizsgára felkészítő tanfolyamot.

A 7 modulból álló rendszer Prezentáció című témaköréből május 31-ére írták ki a vizsgát az I. István Szakgimnáziumban (Székesfehérvár, Várkörút 31.), melyen valamennyien részt vettek. A gimnázium írásbeli tájékoztatása szerint a vizsga mindnyájuknak sikerült. Az ECDL szabályzata szerint a bizonyítványt 4 sikeres vizsga után állítják majd ki. Reményeink szerint a következő tanévben a tanulók még egy sikeres vizsgát tehetnek, ami a jelenlegivel együtt bekerülhet a középiskolai adatlapjukba is.

Idén vizsgázott tanulóink:
7.a:
Nagy Zs. Ádám
7.b:
Czene Ádám
Fehér Laura Nóra
Gáspár Richárd
Kujber Vivien
Szücs Patrik
Vajda Szabolcs Kornél

A vizsgához szükséges regisztráció költségét (amely 4 évre szól) és a mostani vizsga díját a Napsugár Alapítvány a Gyermekekért elnevezésű szervezetünk biztosította.