Birkózó ezüstérem a diákolimpián

Tatabányán rendezték meg október 20-án a Diák I. és Diák II. korosztály szabadfogású területi Diákolimpia döntőjét, melyen 110 induló közül ezüst érmet szerzett iskolánk 5.b osztályos tanulója, Kasza Barnabás. Barna a 46 kg-osok döntőjében az ösküi Tasner Antal iskolába járó Gáspár Bence mögött végzett a második helyen.

Könyvtárhasználati vetélkedő

(Frissítve)

Idén ismét megrendeztük iskolánkban a könyvtárhasználati vetélkedőt Szilvásiné Szabó Csilla könyvtáros szervezésében. Október 17-én a 7., 8. évfolyamokból sokan vállalták a megmérettetést a könyvtárban. A feladatsor kérdései komoly kutatómunkát igényeltek a tanulóktól.

A válaszok értékelésére és az eredményhirdetésre október 21-én került sor. Akik versenyeztek: Bajj Marcell, Bécs Gergely, Gombos Erik, 7.a, Búza Zsanett, Majoros Zsolt, Révész Marcell, 7.b, Sebestyén Emma, Sebestyén Marcell, Micsunek Szandra, 8.a, Fenyő Jordán, Lálity Dominik, Strenner Barnabás, 8.b.

Valamennyi résztvevő egy-egy tollat kapott ajándékba. A győzteseknek Kőmives Judit igazgató gratulált, és Barták Péter intézményvezető-helyettes adta át a jutalom könyveket.

Legjobbak lettek: Bécs Gergely I. helyezés, Sebestyén Marcell II. helyezés, Lálity Dominik, Sebestyén Emma III. helyezés.

Lálity Dominik, Sebestyén Emma, Sebestyén Marcell, Bécs Gergely (balról jobbra)

További fotók, képgaléria

Boldogságórák – A Vahúr Állatvédő Egyesületnél folytatódott az akció

A Boldogságórák program az iskolai hónapokra tíz témakört javasol. Szeptemberben a hála állt a középpontban. Ennek szellemében dolgoztak például a 4. b osztály tanulói osztályfőnökük, Reichardné Réz Zsuzsanna közreműködésével. Beszélgettek a hála mint cselekedet fontosságáról, arról, hogy miért is lehet hálás az ember. Ilyen volt – többek között – az állatok védelme, egy kutyamenhely lakóinak figyelemmel kísérése, megsegítése is.

A gyerekek gyűjtést szerveztek és erről levelet is írtak az ajaki Vahúr Állatvédő Egyesületnek, hogy hozzájáruljanak a kutyák komfortosabb elhelyezéséhez.


Adományukat Reichardné Réz Zsuzsanna osztályfőnök vitte el Ajkára, és adta át az egyesület munkatársainak, akik hálásan fogadták iskolánk tanulóinak küldeményét.

Íjászat mesterfokon

Kovács Gergő, iskolánk 8. osztályos tanulója 2018 novemberében kezdett íjászkodni Várpalotán a Thury-vár vitézei Hagyományőrző és Sportegyesületnél.  Eddigi legjobb eredménye az idén szeptember 7-8-án megrendezett országos bajnokságon elért csapatverseny 1. hely.

Az augusztus 31-én Lovászpatonán rendezett versenyen egyéni 1. helyezett lett gyermek kategóriában, valamint összevont különdíjat szerzett ugyanitt, a legmagasabb pontszámot lőtt versenyző gyermek és felnőtt kategóriában. Október 5-én Pétfürdőn megrendezett versenyen először indult ifi kategóriában és 3. helyezett lett.

Énekeltünk a zene világnapján

Október 1. a zene világnapja, amelynek alkalmából iskolánk énekkara előadta a Szélkiáltó kánont és Radnóti Miklós megzenésített Bájoló című versét Cseresznyés Zsuzsanna karvezető vezényletével. Közreműködött az iskola két tanára, Bizony Istvánné és Megyesi Pálné. Ebből az alkalomból mutatták be az énekkari tagok új egyenruhájukat, amelyet a vilonyai önkormányzat és az óvoda szülői munkaközössége ajánlott fel a tavalyi együttműködés eredményeként.