Átadtuk az iskolahívogató pályázataink díjait

Az előző tanév a koronavírus-járvány miatt sok szempontból rendhagyó módon zajlott. Korábban a leendő első osztályosok részére iskolahívogató foglalkozásokat tartottunk, amelyeken a gyermekek személyesen is megismerkedhettek az iskolaépülettel, a tanító nénikkel, játékos formában betekinthettek a rájuk váró tanulási feladatokba.

A most kezdődő tanév első osztályosai az iskolanyitogató foglalkozásokon egy kis dalt is tanultak az iskolás évek megkezdéséről, amit bemutattak a jelenlévőknek is

Sajnos a járvány miatt most nem lehetett ezt a formát választanunk, de mégsem hagytuk magukra a következő tanévben iskolánkba készülő gyermekeket. Különféle online pályázatokat hirdettünk, és nagy örömünkre sokan jelentkeztek alkotásaikkal a karácsonyváró díszekre kiírt és a meseillusztrációs pályázatainkra, illetve indultak a gyermekmosoly-pályázatunkon.

A pályázatok eredményhirdetését augusztus 26-án tartottuk iskolánk Hősök terei épületében. A meghívott szülőket és gyerekeket Barták Péter és Cseresznyés Zsuzsanna intézményvezető-helyettesek köszöntötték. Az alsó tagozatért felelős intézményvezető-helyettes elmondta: minden résztvevőnek szeretnénk megköszönni a részvételt, és egy kis ajándékkal, emléklappal, oklevéllel kedveskedünk nekik. Olyanok is részt vettek pályázatainkon, akik most szeptembertől még nem kezdik meg iskolai tanulmányaikat. Őket sok szeretettel várjuk jövőre is.

A gyerekek egyenként vették át jutalmaikat: Frank Gerda (karácsonyváró pályázat), Tósoki Áron (karácsonyváró és meseillusztrációs rajzpályázat), Bálint Atilla, Hubay Lilia Jázmin és Tóth Kristóf (meseillusztrációs rajzpályázat), Pók Vivien (karácsonyváró, meseillusztrációs és gyermekmosoly-pályázat), Fodor Lea, Révész Aisa Mia, Szabó Hanna (gyermekmosoly-pályázat).

A gyermekmosoly-pályázatunkra küldött fényképeket honlapunkon és Facebook oldalunkon jelentettük meg. Szavazni Facebook csoportunkban lehetett két hétig. A közönségszavazás döntötte el, kié lett a legszebb három gyermekmosoly. Rengetegen szavaztak és írtak hozzászólást, összesen közel ezer szavazat érkezett. Harmadik helyezett lett Szeivolt Mia Zsófia, második Magyari Barnabás. Háromszázharminc szavazattal első helyezést ért el Deák Jázmin Petra.

Cseresznyés Zsuzsanna a rendezvény zárásaként felhívta a figyelmet, hogy a jövőben is érdemes lesz figyelni iskolai honlapunkat és Facebook oldalunkat, mert hamarosan ismét jelentkezünk felhívásainkkal. Reméljük, a most kezdődő tanévben már személyesen is találkozhatunk a leendő elsősökkel és szüleikkel az iskolahívogató foglalkozásainkon.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?