Az angol szépkiejtési versenyünk legjobbjai

Az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan idén április 11-én rendeztük meg az angol szépkiejétsi verseny iskolai fordulóját. A versenyt az 5–6. és a 7–8. évfolyamos tanulók számára külön-külön hirdettük meg.

Minden évfolyamon legalább 5 tanuló mérettette meg magát. A verseny 2 részből állt: az elsőben egy ismert szöveget kellett felolvasni, míg a másodikban egy ismeretlen szöveget, melyet előtte a diákok 10 percig tanulmányozhattak.

A színvonalas előadások után következett a díjkiosztó, ahol a verseny bírái mindenkit megdicsértek, s ahol a korcsoportok 1-3. helyezett tanulói jutalomban részesültek. A megyei versenyen iskolánkat 5-6. korcsoportban Ács Barnabás Péter, 7-8. korcsoportban pedig Németh Abigél fogja képviselni.

Az 5-6. korcsoportban Ács Barnabás Péter, a 7-8. korcsoportban Németh Abigél fogja képviselni iskolánkat a Veszprém megyei versenyen

A versenyt Ácsné Sebestyén Éva angol tanár szervezte és rendezte. A 2 tagú zsűri Kőmives Judit intézményvezető, angol tanár és Oláh Viktória angol tanár volt. Az iskolai megmérettetést a jubileumi hetünkön szervezett térségi angol szépkiejtési verseny követi, ahol az 1-3. helyezett diákok a megye más iskoláiból érkező diákokkal fogják majd összemérni tudásukat.

A legjobbak évfolyamonként: 5.o.: 1. Farkas Gréta, 2. Molnár Tamás, 3. Buzdor Márk és Schartner Leonárd. 6.o.: 1. Ács Barnabás Péter, 2. Keskeny Csongor, 3. Szakács Marcell. 7.o.: 1. Németh Abigél, 2. Simák Larina, 3. Dócs Zoltán. 8.o.: 1. Pók Patrik, 2. Bálint Anett Dorotea, 3. Nagy Benedek Olivér.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?