Érdekes látogatás a digitális világban

Az Utazó Digitális Élményközpont bemutatóján vehettek részt április 21-én iskolánk 4. évfolyamos tanulói. A Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárba Borbélyné Schenek Szilvia könyvtárvezető, a program helyi mentora hívta meg a gyerekeket egy nagyon érdekes programra.

 A Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár 2018 óta része programpontként annak a rendszernek, amit a kormány indított el még 2015 végén. A Digitális Jólét Program alapvető célja a digitális műveltség fejlesztése minden korosztályban.

Ehhez eszközökkel, programokkal is hozzájárulnak. Helyszínként a könyvtárak, közösségi házak és művelődési házak szolgálnak. A mostani programot Wichmann Anikó és Ákos Bence vezették, bemutatva a legújabb digitális technika vívmányait, például az önjáró legó robotot, ami úgy volt programozva, hogy színek segítségével lehetett irányítani. A 3D-s nyomtatóval műanyagból fekete színű mackót nyomtattak. A virtuális valóság szemüveget is kipróbálhatták, azt élték át, hogy a hullámvasúton utaznak, miközben zene szól, és dőlnek jobbra-balra. A gyerekek nagyon élvezték a bepillantást a jövő digitális világába.

Vélemény, hozzászólás?