A jubileumi hét befejezéseként sokszínű tehetségnap volt az iskolában

Íjászat, festészet, mobil labor, szabadulószoba, kreatív irodalmi műhely, társasjáték terem, beszélgetés Ecküvel – a lista még korántsem teljes. Nagyszabású jubileumi rendezvénysorozatunk május 6-án olyan tehetségnappal zárult, amely minden diáknak tartalmas, izgalmas időtöltést kínált. Tókerülő futással kezdődött a nap, nem is akárkivel: Eiserle Judit maratoni futóbajnokkal a Marathon Tömegsport és Környezetvédő Egyesület, Várpalota és Pétfürdő Térsége támogatásával. Reggel 8 órakor vette kezdetét a Horváth István Területi Labdarúgó Torna 9 csapat részvételével Veszprémtől Nádasdladányig, Várpalotától Berhidáig, Ősitől Hajmáskérig.

A futás után a 4.a és 4.b tanulói oktatástörténeti verses emléktúrán vettek részt Héninger Ildikó és Németh Adrienn osztályfőnökök vezetésével. A tanulságos kirándulás egy látogatást is magába foglalt Horváth István házában, ahol iskolánk névadójának fia fogadta a gyerekeket, akik több verssel is készültek. Érdeklődéssel nézték végig azokat a relikviákat, melyek az egykori igazgató gyűjteményében kaptak helyet. Utána a környéket végigjárva különféle feladatokat oldottak meg.

További fotók, képgaléria

Közben a Hősök terén az1-3. osztályok tanulói helyesírási totót töltöttek ki, sport- és ügyességi versenyeken vettek részt. Nem hiányozhattak a környezetvédelmi kérdések sem. A különféle állomásokon menetlevéllel jelentkeztek, forgószínpad-szerűen haladtak tovább, és értek a játékos feladatok végére. Ezen a napon kapták meg emléklapjaikat azok a diákok, akik részt vettek a rajzpályázaton.

A Berhidai úton kinyitott a helytörténeti szabaduló szoba Budai László, a Pétfürdő Értékei Alapítvány elnöke vezetésével, Molnárné Csizmadia Jolán segítségével. A tanulók 4-5 fő csapatokban igyekezték megválaszolni a különféle kérdéseket, hogy lépésről lépesre eljussanak a feladatok végéig, és kiszabadulhassanak a teremből.

A verseny időre ment, az alapítvány jóvoltából mindenki ajándékot kapott, az első három helyezett pedig belépőt a várpalotai szabadulószoba kipróbálására. Közben megnyílt a Képzőművészeti műhely, ahol a művészetek iránt érdeklődő tanulók Oláh Lajos festőművésszel és Ácsné Kerekes Gabriella tanárnő segítségével bontogathatták szárnyaikat. Alkotásaikat az iskolánk folyosógalériáján mutatjuk be.

További fotók, képgaléria

A matematikai verseny volt tanítványunk, Kovács Előd tanár vezetésével zajlott. A különböző évfolyamokból érkezett gyerekek az érdekes feladatok elvégzése után szintén jutalmat kaptak.

A kreatív irodalmi műhely Elekes „DéZé” Csaba slam poetry-versenyzővel azokat várta, akik kedvet éreztek irodalmi alkotások, versek készítéséhez.  A társasjáték teremben  Szűcs Márkkal és Heimbach Tamással lehetett kipróbálni a népszerű vagy éppen ismeretlen játékokat. Horváth Tímea védőnővel egy másik teremben a táplálkozási zavarokról előadás és vetélkedő zajlott. Kézműves papírfonáson, dekorációs foglalkozáson is részt vehettek a tanulók Buzásné Lázár Annamáriával. 

Érdekes beszélgetést folytattak a gyerekek Baranyai Dániellel, művésznevén Ecküvel, aki nálunk végezte általános iskola tanulmányait, és ma már a Hősök zenekar frontembere. Elmondta: sok mindent tanult: informatikát, rendezvényszervezést, újságírást. Az utóbbit például az iskola mai tanárától, Barták Pétertől a Napló újságíró stúdiójában sajátította el. Keskeny Csongor gitárjátékát, Bálint Anett énektudását mutatta be. Eckü nekik és a többieknek is hasznos tanácsokkal szolgált zenei tudásuk gyarapításához.

Közben az udvaron is számos program várta a gyerekeket. Szerencsekerekes Ökosuli vetélkedő zajlott a vízről Bakonykarszttal, melynek képviselői egy mobil laborvizsgálatot is bemutattak az érdeklődő tanulóknak. Az íjászattal lehetett ismerkedni Csepin Péterrel, a Bakonyi Poroszkálók Hagyományőrző és Sportegyesület vezetőjével és unokaöcseivel: Kovács Gergővel és Áronnal. Végezetül a A Várpalotai Kosárlabda Klub bemutatója zajlott Darusák Dávid és Sebestyén Lóránt edzők irányításával, U-16-os fiúk részvételével a nagyon jól sikerült tehetségnapon.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?