Ki miben zseni? Kipróbálhatták tehetségüket tanulóink

Október 22-én különleges tanítás nélküli munkanapot tartottunk iskolánkban. A járványra való tekintettel és intézményünk eljárásrendjét mindenben betartva tehetségnapot rendeztünk, ahol bemutatkozott tehetségpontunk négy tehetségműhelye.

A tanulókat reggel Kőmives Judit intézményvezető köszöntötte. Az október 23-i ünnepi műsort, melyet a 8. évfolyamosok adtak elő és amelyről a Péti Közösségi Televízió készített hangfelvételt, az iskolarádión keresztül, az osztálytermekben hallgattak meg a gyerekek.

Ezután elsőként a DudorÁszok ének-zenei tehetségműhely eddigi tevékenységét és eredményeit mutatta be Cseresznyés Zsuzsanna.

A bemutatkozás után együttes daltanulás következett: Koncz Zsuzsa Zeng az ének című dalát tanulták meg és adták elő közösen az iskola központi épületében tanuló gyerekek.

A Kreatív irodalmi, az Angol talentum nyelvi és a Fürge ujjak vizuális-térbeli műhely az október 23-i megemlékezéshez kapcsolódva tette próbára az osztálytermeikben dolgozó tanulók tehetségét.

Mindeközben a Hősök terei épületünkben tanulók szintén különféle feladatokat oldottak meg, többek között sport versenyeken is részt vettek Tóth Zsuzsa testnevelő tanár irányításával.

Németh Adrienn tanítónő rajzos feladatot állított össze a kicsiknek, akik nagy lelkesedéssel készítették alkotásaikat.

A legkisebbek is részt vettek a rajzok készítésében, szebbnél szebb és kifejezetten ötletes képeket létrehozva.

További fotók, képgaléria

A Berhidai épületünkben eközben Völgyi Gábor, Oláh Viktória és Bizonyné Balogh Klára műhelyvezetők különféle feladatokkal készültek, melyek megoldásait a későbbiekben értékelik majd. A legjobbak az érdeklődésüknek megfelelő tehetségműhely tagjai lehetnek és jutalmat vehetnek át a december eleji Mikulás-napunkon. 

További fotók, képgaléria

A programok színesítéseként, és hogy a szabad levegőn is mozogjanak közben a tanulók, Járási Adrienn testnevelő tanár, a Fürge lábak tehetségműhely vezetőjének irányításával aerobic foglalkozást is tartottak, ahol három 7. évfolyamos tanuló, Bálint Blanka, Kovács Hanna és Steigler Vanda koreográfiájára táncoltak a felső tagozatosok.

Végül rajzverseny zárta a tehetségnapot. Bizonyné Balogh Klára, a Fürge ujjak vizuális-térbeli műhely vezetője az iskola sportpályáján várta a műhely tagjait és az érdeklődő tanulókat egy őszi témát feldolgozó rajzolásra, amelyet szintén értékelnek majd a későbbiekben.

További fotók, képgaléria