Veszprém megyei online szavalóbajnokság

Több mint 80-an jelentkeztetek április elején a Veszprémi Programiroda által meghirdetett Veszprémi VERSengő – Online szavalóbajnokságra a magyar költészet napja alkalmából, nemcsak Veszprém megyéből, de az ország számos pontjáról és a határon túlról is. A zsűri láthatott gondosan összeállított háttér előtt vagy különleges képi világgal kiegészített videót, ünneplő ruhában és a kedvenc pulcsiban előadott verseket. Volt, ahol felbukkant egy párna és egy kistestvér vagy egy kakas kukorékolt a háttérben. Ezek az apróságok tettek minden egyes nevezést különlegessé és egyedivé. Ami pedig a legfontosabb, hogy a kezdeményezéshez való csatlakozással mindannyian közel kerültek egy-egy magyar költő verséhez. Iskolánkból Steigler Vanda 7.a osztályos tanuló küldte el versmondófelvételét, amelyért emléklapot kapott.

Interaktív mesét készít a WGSM csapata és a BOOKR KIDS, csatlakozz!

Elindult a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságot szervező WGSM csapat rajzversenye, melynek rövid leírása az alábbiakban olvasható. Hét-tízéves gyermekek rajzait várják egy előre meghatározott, kézilabdás témát feldolgozó alaptörténet folytatásaként. A beérkező rajzokból, a gyerekek által megformált karaktereket felhasználva animált, narrációval ellátott mesefilmet készít a BOOKR Kids csapata. A mese nyomtatott formában is megjelenik, környezetbarát anyagokat felhasználva. Az Európa-bajnokság szervezőbizottságaként kiemelten fontosnak tartják az olyan kezdeményezéseket, amelyek a fiatalok és a gyerekek körében népszerűsítik a tornát és a kézilabda sportágat.

A 2011 és 2014 között született gyermekek számára kiírt pályázat során a gyerekeknek egy előre meghatározott történetet kell folytatni a rajzaikkal, a kiírásban foglalt állatkaraktereket megformázva: a testet öltött figurákat a rajzolójuk után nevezik el. A beérkezett rajzokból hatot a négytagú zsűri, egyet pedig a közönség választ ki – a WGSM közösségi oldalain indított szavazás során. A rajzok és karaterek alapján Keresztesi József író fejezi be a mesét, a BOOKR Kids pedig animált mesefilmet készít belőle. A négytagú zsűri tagja Keresztesi József író, Zsigmond Tamara szinkronszínész, a készülő mese narrátora, Sipos Adrián, a magyar férfiválogatott tagja, valamint Kirsner Erika, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke. Az elkészült mese füzet formájában is megjelenik, környezetbarát anyagokat felhasználva, emellett látható lesz a WGSM hivatalos Youtube-csatornáján, Facebook és egyéb közösségi médiafelületein, valamint a BOOKR Kids felületén, az ingyenesen letölthető Mesetár könyvtár-alkalmazásban is. Pályázni 2021. április 26-tól május 9-ig lehet, a rajzokat elektronikusformában kell feltölteni a BOOKR Kids meghatározott felületére. Minden további részletért, így a részletes pályázati felhívásért ide kell kattintani.

Mentsük meg a Földet! Mesés szabadulójáték az 1.b osztályban

Reichardné Réz Zsuzsanna, Zsazsa néni az 1 b. osztályával a Föld napja előtt, április 21-én az általa készített játék segítségével ismerkedett a környezetvédelem legfontosabb szabályaival. Titokfölde egy online Genially szabadulószobás játék. A kék bolygót kell megmenteni az elszánt szereplőknek. Varázslatos mesevilág tündékkel, koboldokkal és a mindentudó Bölcs Tölggyel. A gyerekek nagy izgalommal és vidáman vettek részt a mesejátékban, szinte észrevétlenül szívták magukba a fontos ismereteket.

Újabb országos sikert ért el iskolánk a Boldogságóra programban

Márciusban elnyertük a hónap pedagógusa és a hónap csoportja címet is!

A Boldogságóra program keretében játékra hívta a tanulókat a digitális oktatás márciusi időszakára Bizonyné Balogh Klára, Babu néni, a 6. a osztályfőnöke. Vidám, színes kavicsállatkákat készített és rejtett el Pétfürdő térképen megjelölt területén, amelyeket meg kellett keresni és lefotózni.   Erről itt írtunk részletesen. 

Bár a digitális tanrendben nem lehettek együtt a gyerekek és a tanító nénik, azért megtalálták a módját annak, hogy közösen szerezzenek apró örömöket egymásnak és a családjuknak. Héninger Ildikó osztályfőnök iskolánk 3.a osztályának ilyen Boldogság órát szervezett. A tanulók feladata az volt, hogy a megbeszéltek alapján készítsenek az általuk választott személynek mókás, finom meglepetés-szendvicseket. Ötletének eredményeit szintén bemutattuk. 

Április 22-én kaptuk meg e-mailben az értesítést, hogy a programban résztvevő több mint 1500 óvoda és iskola mintegy 7500 csoportja közül iskolánk pedagógusa, Bizonyné Balogh Klára és a 3.a osztály Héninger Ildikó osztályfőnök vezetésével nyerte el a hónap pedagógusa és csoportja címet. Gratulálunk mindkettőjüknek, büszkék vagyunk munkájukra!

Föld napi kihívás – Kövesd tanáraid és végzős diáktársaid példáját!

Április 22. a Föld napja, Magyarországon 1990 óta rendezik meg, a világon 175 országban emlékeznek meg róla. Ennek alkalmából egy játékra invitálunk benneteket. Cselekedjetek valami jót, mentsük meg együtt a Földet!

❤
Szíveden viseled
🌍
Földünk jövőjét?

Tanáraitok – Éva néni, Ica néni, Szilvi néni, Cseresznyés Zsuzsa néni, Viki néni és Klári néni – szelektíven gyűjtik a különböző hulladékot, növényeket ültetnek, madarakat etetnek, összeszedik túráik során a szemetet.

Zsazsa néni nem szedi le a virágot, hanem inkább lefesti 🙂 Oláh Viki néni a Pocahontas mese betétdala szövegének második részét fordította le. Ez nem egyezik a mese betétdalával, amit úgy fordítanak, hogy el tudják énekelni, de ez igencsak eltér az eredetitől.

Nikolausz Barnabás 8.b osztályos tanuló egy földrajz online levelezős versenyre Tóth Zsuzsa tanárnő segítségével a földdel kapcsolatos pályázatra nyújtott be nagyon különleges munkát.

Szendi Léna 8.a osztályos tanuló, Völgyi Gábor mentor tanára biztatására írt egy elgondolkodtató, szép verset saját illusztrációval. Kövesd te is példájukat!

Várjuk május 10-ig rajzaitokat, verseiteket, fotóitokat, videóitokat a Föld napja témában központi e-mail címünkre: petisuli32@gmail.com Mutassatok ti is példát a világnak! Mentsük meg együtt a Földet, a jövőnket! 

További fotók, képgaléria

Ütemesen halad a tornatermünk felújítása

Néhány napja kezdték el iskolánk Berhidai úti tornatermének felújítását,  erről itt számoltunk be.  A munka a tervek szerint halad: már megtörtént a vizesedő falfelületek vakolatának lebontása, megtisztítása és az új, lélegző vakolat felhelyezése is.

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium államtitkára is figyelemmel kíséri az intézményünkben zajló felújítást. Munkatársai április 21-én szemlét tartottak a helyszínen és dokumentálták is a folyamatot.

Az előzetes tervek szerint a munkálatok májusban elkészülnek, és sor kerülhet a felújított tornaterem ünnepélyes átadására és birtokbavételére.